You are currently viewing Ce protectie se potriveste cel mai bine pentru o masina, indiferent ca este achizitionata noua sau rulata – Folia PPF (Paint Protection Film) sau  Protectia ceramica Crystal Serum Ultra?

Ce protectie se potriveste cel mai bine pentru o masina, indiferent ca este achizitionata noua sau rulata – Folia PPF (Paint Protection Film) sau  Protectia ceramica Crystal Serum Ultra?

Inainte de toate, o sa explicam ce inseamna fiecare in parte.

Ce inseamna o protectie ceramica?

Practic, un strat ceramic este un amestec de silani nanostructurati si siloxani, care atunci cand se aplica manual, creeaza o legatura chimica cu suprafata pe care este aplicat, lac sau sticla.

In cazul atelierului nostru noi aplicam protectia ceramica in trei straturi si anume: Crystal Serum Ultra + EXO 2 straturi(sealant ceramic).

Ce este folia de protectie pentru vopsea (PPF)?

PPF-ul a fost dezvoltat initial pentru utilizarea in armata pentru a proteja vehiculele militare care sunt mai scumpe decat orice super-masina. Este un material  termoplastic special, un uretan care are o durabilitate mai buna decat vopselele cu uretan care sunt pulverizate pe vehiculele comerciale. Cand doriti sa aplicati PPF pe suprafata masinii, asigurati-va ca ati cautat branduri care nu se ingalbenesc, sunt hidrofobe, au o grosime de este 190microni, proprietati autoregenerare (self-healing) si o garantie de peste 7 ani.

Partea cea mai importanta a PPF-ului este proprietatea s-a de autoregenerare si rezistenta la lovituri si zgarieturi puternice. Practic, incalzit la soare, daca utilizam un pistol termic sau apa fiarta  PPF-ul isi revine la forma initiala, altfel spus zgarieturile dispar. Aceasta este aditia perfecta la orice vehicul, deoarece protejeaza vopseaua de deteriorare si absoarbe impactul provocat de “resturile” rezultate din trafic.

PPF-ul poate absorbi chiar si impactul grindinei, a pietrelor si a altor resturi de pe drumuri. Aceasta ”piele” durabila actioneaza ca un scut impotriva elementelor rezultate din trafic, inclusiv a ploii acide, a excrementelor de pasari, seva si chiar a sedimentelor aduse de vant.

Care sunt avantajele si dezavantajele aplicarii stratului ceramic pe un vehicul?

Aplicarea unui strat ceramic ajuta la sigilarea vopselei respingand apa. Proprietatile hidrofobe si hidrofuge sunt de neegalat.

Stratul de ceramica ajuta ca vopseau sa se mentina ca noua cat mai mult timp, daca mentenanta este efectuata la timp si corect. Chiar daca creeaza doar un strat foarte subtire, protectia ceramica face fata cu brio zgarieturilor superficiale, de intensitate usoara, cele din cadrul spalatoriilor   facute de laveta de stergere (pielea de caprioara).

Impotriva poluantilor, dejectiilor de pasari, rasinilor si a bitumului protectia ceramica trece testul cu brio, avand o rezistenta chimica pH2-pH13, in schimb rezistenta  la criblura, pietre, zgarieturi si lovituri puternice, protectia nu rezista.

Care Sunt Diferentele Cheie Dintre Stratul Ceramic Si Folia De Protectie Pentru Vopsea?

Folia de protectie pentru vopseaua masinii vs. stratul ceramic este o dezbatere ce creeaza confuzie, deoarece ambele par sa ofere o protectie similara a vopselei. Cu toate acestea, gradul de protectie al stratului ceramic vs. PPF este critic. Întrebarea cea mai buna este: folia de protectie pentru vopsea vs. stratul ceramic, care este mai bun?

Ca sa raspundem la aceasta intrebare, dupa cercetarile facute  in laborator, s-a ajuns la concluzia ca stratul ceramic nu ofera o protectie la fel de sporita pentru suprafata masinii la fel cum o face folie PPF.

Ceea ce am aflat este ca folia de protectie pentru vopsea (PPF) ofera protectie fizica superioara. Are grosimea si durabilitatea de a proteja vopseaua masinii impotriva zgarieturilor, a pietrelor si a altor elemente exterioare.

Capacitatea de protectie a suprafetei sau a vopselei auto este diferenta critica dintre stratul ceramic si PPF. Acest lucru se datoreaza grosimii materialului, a compozitiei si a modului in care este aplicat. Stratul ceramic fiind lichid si apoi sters, este un start subtire, o pelicula care nu depaseste 1 micron grosime, la polul opus PPF-ul depasind peste 190microni grosime, PPF-ul este mai gros ca stratul de lac pe care masina il are din fabrica.

Fiind un termoplastic, cu o grosime consistenta, acesta protejeaza suprafata de lac mult mai bine decat o face protectia ceramica.

Acest lucru creste eficienta in prevenirea deteriorarii vehiculul dvs., chiar daca suprafata vopselei este lovita la viteze mari de grindina, pietricele si alte resturi de pe drumuri.

Pretul..

Avand in vedere puterea de protectie, straturile ceramice sunt mai ieftine mai usor de aplicat, lucru pentru care sunt mai populare printre consumatorii mai economi. Dar, pentru oricine cauta o protectie reala pentru vopsea, mai ales pentru o masina noua, de departe se recomanda aplicarea foiliei PPF.

Concluzie.

PPF este cea mai buna alegere pentru vehiculul dumneavoastra. Are tensiune superficiala, proprietati hidrofobe si o protectie completa a caroseriei de care are nevoie vopseaua. De asemenea, se vindeca singura, ceea ce inseamna ca poate sa repare zgarieturile si urmele.

Îsi va mentine mereu claritatea pentru a pastra o bariera invizibila fara a afecta negativ finisajul din showroom.